De Bergkerk

Amersfoort

De Amersfoortse Bergkapel werd gesticht in 1931. Het kenmerk van deze gemeenschap werd omschreven als "Evangeliserend ideaal, bewuste openheid niet alleen naar het evangelie, maar ook naar de cultuur, liturgisch streven en oecumenische openheid naar andere Christelijke kerken". Vanaf het begin wordt er naast de zondagse eredienst ook een zaterdagavondgebed gehouden.

Dinsdag in de stille week in 2008 hebben we, volgens het plan van Architect Walter Kramer, 250 nieuwe stoelen geplaatst. Het kleed in het liturgisch midden is gereinigd en vermaakt. Het liturgische meubilair is zijn ontwerp. Wij maakten de digitale tekeningen van het kerkinterieur.

Het ontwerp van de stoelen is door ons ontwikkeld als een elegante stoel die voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan kerkinterieur dat intensief wordt gebruikt. Licht van gewicht, gemakkelijk te stapelen, goed en stevig, matte afwerking en slijtvaste bekleding. De blauwe tint geeft kleur aan het heldere interieur van de Bergkerk.

In 2016 hebben we de kapel een nieuwe inrichting gegeven. Het zeszijdige raam in de aandachtswand en het grote glas-in-loodraam rechts voor in, gaven de oude ruimte kleurig gedimd licht. Bij binnenkomst ziet u de grote waterschaal die daar op de lengteas van de ruimte staat. Door de vloer, het plafond en de aandachtswand te veranderen gaven we de ruimte een duidelijke richting van bron naar de liturgische tafel en lezenaar, waaromheen we de stoelen plaatsten. De verlichting accentueert het midden van de ruimte zodat de lichtinval minder contrastrijk is en de kleurige ramen een rustige maar inspirerende achtergrond zijn geworden.