Het Kruispunt

Alphen aan den Rijn

De Kruispuntkerk is een interessante moderne kerk in 1963 ontworpen door architectenbureau Oerle en Schrama. Bij de opknapbeurt van het interieur in 2001 werd het plafond rood geschilderd. In 2002 kreeg de kerkzaal het moderne blauwe glas-in-loodraam. In 2005 werd deze RK kerk aan de eredienst onttrokken. Vanaf 2009 werd de kerk dankzij de goede samenwerking eigendom van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.

Het interieur heeft een metamorfose ondergaan. Het priesterkoor en de rode tinten zijn verdwenen en banken verwijderd. De rechte opstelling maakte plaats voor een diagonaal van entree naar het grote blauwe raam met in het midden het ronde podium. Het orgel werd verschoven. Vier hoge gebogen wanden verbeterden de akoestiek. Zalen werden toegevoegd. Het is een kerkelijk centrum geworden voor een zeer vitale kerkgemeenschap.

De kerkzaal biedt standaard plaats aan 300 personen. Dit is uit te breiden tot 400 personen. De zaal is zeer modern, met uitstekende verlichting, professionele geluidsapparatuur, een 110 inch (2,8 meter) beeldscherm en een geweldige akoestiek. Hierdoor is de zaal zeer geschikt voor het geven van concerten, bedrijfspresentaties, recepties of maatschappelijke bijeenkomsten. Maar natuurlijk ook voor uitvoeringen, congressen en toneelvoorstellingen. Het gebruik van de keuken voor koffie en thee is bij de huur van de kerkzaal optioneel.